Kitüntetettek, díjazottak / Sitkei Község Önkormányzatának elismerése

Sitkei Község Önkormányzatának elismeréseSitkei Község Önkormányzatának elismerése

Sitke község Önkormányzata a község fejlesztésében, gazdasági, tudományos, művészeti, kulturális életében vagy egyéb területen a közösség javára kifejtett eredményes tevékenység elismeréséül a „Sitke községért” érdemérmet adományozza.

Az érdemérem olyan személynek, közösségnek, szervezetnek, intézménynek adományozható, aki illetve amely a község életében, fejlesztésében, gazdasági életében, a tudomány, a művészetek és az irodalom, az egészségügy, az oktatás-nevelés, a kultúra és egyéb területen kiemelkedő munkát végzett.

2006

Sitkei Citerazenekar      

 
Gróf László

 

2011

Balázs Ferenc

A Kápolnáért Kulturális és Sportegyesület megalakulásakor az egyesület elnöke volt, ma a tiszteletbeli elnöke. Elindítója, kezdeményezője a „Koncert a Kápolnáért” sorozatnak. Ő szervezte meg a Bach-hangversenyt, amellyel kezdetét vette egy máig tartó folyamat. Évekig részt vállalt a falu életében. Részt vett a falunapokon, Húsvéti tornákon, pályaavatón, az Emlékpark Alapítvány rendezvényein. Három évtizede viszi Sitke jó hírét szerte az országban, kiemelkedő munkát végez a kultúra ápolása, Sitke értékeinek bemutatása, megismertetése területén.

Fessler Magdolna

1985-1990-ig a község elöljárója, majd két cikluson keresztül a község polgármestere volt. A Kápolnáért Kulturális és Sportegyesület megalakulásakor a közgyűlés alelnöki feladattal bízta meg. Faluvezetőként és alelnökként is támogatta a kálvária körül kibontakozó felújítási munkálatokat és rendezvényeket. Tizenhárom évi vezetői munkája során nagy fejlődést ért el a falu. Újra lett önálló iskolája és óvodája Sitkének. Napközis konyha épült, új szárnnyal bővült a művelődési ház, és megtörtént az épület komfortosítása is. Vegyes bolt épült nagy összefogással, járdák készültek társadalmi munkában, emlékparkot avattunk, húsz házhelyet sikerült kialakítani a fiatalok letelepítése érdekében. Bővült a vezetékes ivóvízhálózat a Vadkert és a Hegyalja utcákban. Teljessé vált a gázellátás. És nem utolsó sorban megszépült a kálvária-kápolna. Fessler Magdolna kulturális rendezvények, falunapok, öregek napja szervezésében is nagy érdemeket szerzett, művelődési ház-vezető és könyvtáros is volt sok éven át.

Kovács Ferenc

1982-ben költözött a fővárosból Sitkére. 1983-ban megnyitotta a Kastélyfogadót. Az üresen maradt, elhagyatottan álló hajdani Felsőbüki Nagy-kastélyt a kastélyprogram keretében felújította, helyreállította. A felújított műemlék épületben a vendéglátóipari tevékenységen túl, gazdag, a helyi lakosság számára is hozzáférhető kulturális és sportprogramokat szervezett. A „Falusi Színházi Téli Esték” programsorozat keretében fővárosi művészek, közéleti személyiségek sora kereste fel és ismerte meg Sitkét. Kovács Ferenc helyet biztosított különféle sportrendezvényeknek, vetélkedőknek is. 1986-tól kezdeményezője és aktív résztvevője volt az induló kálvária felújítási munkálatoknak, és a mai napig tartó Kápolna Koncerteknek, továbbá kiállítások, hangversenyek szervezésének. 1990-ben tagja lett az Emlékpark Alapítvány Kuratóriumának. A rendszerváltás után, a második választási ciklustól országgyűlési képviselő. Országgyűlési képviselőként, majd 2006-tól Vas Megyei Közgyűlés elnökeként segítette Sitke fejlődését. Igazi lokálpatriótaként képviseli a község kulturális értékeit, hagyományait, kutatja múltját, és viszi Sitke jó hírét országhatáron belül és határainkon kívül.

2013

Kiss László

Sitke Község Önkormányzati Képviselő-testülete 2013-ban Kiss Lászlónak a község javára évtizedeken át kifejtett eredményes kulturális-, sport- és helytörténeti tevékenysége elismeréseként „Sitke községért” érdemérmet adományozott.

 

2017

Varga Mária

Sitke Község Önkormányzata a még fellelhető népi hímzéshagyomány gyűjtéséért, megismertetéséért, több évtizedes kiemelkedő kulturális tevékenysége elismeréseként  "Sitke községért"  érdemérem kitüntetésben részesítette Varga Máriát.


« Vissza az előző oldalra!

Sitke Község Önkormányzata - Magyar